Μόλις το 6% των ελληνικών εταιρειών κάνει online πωλήσεις

Μόλις το 6% των ελληνικών εταιρειών κάνει online πωλήσεις

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μόλις το 6% των ελληνικών εταιρειών κάνει online πωλήσεις Tags: , ,

Μόλις το 6% των ελληνικών εταιρειών κάνει online πωλήσεις

Μόλις το 6% των ελληνικών εταιρειών κάνει online πωλήσεις

Η σχετική επίδοση κατατάσσει την Ελλάδα στην προτελευταία θέση της ΕΕ, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία

Εξαιρετικά χαμηλό παραμένει το ποσοστό των ελληνικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιεί πωλήσεις μέσω του Διαδικτύου, με την εικόνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να μην είναι εμφαντικά διαφορετική.

Με τον μέσο κοινοτικό όρο να βρίσκεται στο 16,7% (λιγότερες από δύο στις δέκα επιχειρήσεις στην ΕΕ-28 χρησιμοποίησαν το κανάλι του Ίντερνετ για πωλήσεις) το 2015, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλότερα, με το αντίστοιχο ποσοστό να είναι μόλις 6,17%. Η επίδοση της Ελλάδας την κατατάσσει στην προτελευταία θέση της ΕΕ, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία, όπου το σχετικό ποσοστό το 2015 διαμορφωνόταν σε 5,84%.

Η ηλεκτρονική απουσία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, την οποία επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του Digital Agenda Scoreboard, στερεί από το ευρωπαϊκό επιχειρείν πολύτιμους πόντους ανταγωνιστικότητας. Σε μια εποχή, που τα ψηφιακά εργαλεία εξελίσσονται σε βασικό συστατικό επαγγελματικής επιτυχίας στον επιχειρηματικό κόσμο, η ΕΕ εξακολουθεί να υπολείπεται των διεθνών ανταγωνιστών της στο κανάλι των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Για το έτος 2015, 17 χώρες –μαζί και η Ελλάδα- βρίσκονται κάτω από τον μέσο κοινοτικό όρο, ενώ μόνο 11 εμφανίζουν επιδόσεις ανώτερες αυτού. Στον αντίποδα της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, που βρίσκονται στην τελευταία και προτελευταία θέση της κατάταξης, κινούνται η Ιρλανδία, όπου περισσότερες από μία στις τρεις επιχειρήσεις (32,2%) πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω του Διαδικτύου. Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση για το 2015 πέτυχε η Σουηδία, με το 26,3% των σουηδικών επιχειρήσεων να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πωλήσεις, ενώ από πολύ κοντά ακολουθεί η Δανία με 26%.

Γερμανία, Βέλγιο, Τσεχία, Μεγάλη Βρετανία, Κροατία, Πορτογαλία, Λιθουανία και Ολλανδία είναι οι χώρες, οι οποίες εμφάνισαν το 2015 επιδόσεις ανώτερες του μέσου όρου της ΕΕ όσον αφορά στις ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Πηγή : http://www.protothema.gr