Trip2athens: O επίσημος ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός

Trip2athens: O επίσημος ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Trip2athens: O επίσημος ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός Tags: , , ,

Trip2athens: O επίσημος ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός

Trip2athens: O επίσημος ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα πλατφόρμα TRIP2ATHENS, που αποτελεί τον νέο επίσημο ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό της Αθήνας και της Αττικής. Πρόκειται για την πολυδιάστατη ψηφιακή πλατφόρμα που δημιούργησαν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και ο Δήμος Αθηναίων, φιλοδοξώντας να γίνει το κεντρικό σημείο προβολής και προώθησης όλων των τουριστικών δραστηριοτήτων της Αττικής.

Στην εκδήλωση του ΞΕΕ για τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Τσακίρης, σημείωσε ότι όλες οι επιχειρήσεις με τουριστικό ενδιαφέρον μπορούν να συμμετέχουν στην πλατφόρμα, προβάλλοντας και διαθέτοντας τις υπηρεσίες τους, συνεργατικά και συνδυαστικά με άλλες επιχειρήσεις στους επισκέπτες της πόλης. «Θέλω να προσκαλέσω όλες τις επιχειρήσεις της Αθήνας να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα και το παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγει η πλατφόρμα TRIP2ATHENS. Ο βασικότερος παράγων που θα κρίνει την επιτυχία της στο επίπεδο του Β2C είναι η αποδοχή και υιοθέτησή της από τους επαγγελματίες της Αθήνας, δηλαδή από τη συνεργασία μας στο Β2Β», ανέφερε ο κ. Τσακίρης.

Trip2athens: O επίσημος ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός

Χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση ή κόστος για τους συμμετέχοντες, το TRIP2ATHENS προβάλλει δυναμικά το σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων (διαμονή, εστίαση, ψυχαγωγία, αγορές κ.ά.) σε επτά γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά, κινεζικά), προσφέροντας εμπλουτισμένη εμπειρία και αυξημένες δημιουργικές δυνατότητες στον εγχώριο και διεθνή επισκέπτη, από το στάδιο της προετοιμασίας μέχρι και την ολοκλήρωσή του ταξιδιού του. Παράλληλα, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που προάγει την εξωστρέφεια και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος στη διεθνή αγορά του e-tourism. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το σύστημα των συνεργειών που υποστηρίζει η πλατφόρμα μεταξύ των ξενοδοχειακών και λοιπών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και προϊόντων τουριστικού ενδιαφέροντος (2.000 επιχειρήσεις, 470 ξενοδοχεία και περίπου 1.000 αξιοθέατα, εκατοντάδες δραστηριότητες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος).

Trip2athens: O επίσημος ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός

Για τον επαγγελματία του τουρισμού, το TRIP2ATHENS αποτελεί τον ολοκληρωμένο μηχανισμό εξατομικευμένης επιχειρηματικής προβολής (προφίλ επιχείρησης, φωτογραφίες, ωράριο λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας, διαδραστικός χάρτης κ.ά.), αλλά και εργαλείο προώθησης και αύξησης των πωλήσεων, παρέχοντας ευκαιρίες εμπορικών συνεργειών με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Επισημαίνεται, ότι μια από τις καινοτομίες του TRIP2ATHENS εδράζεται στη δυνατότητα, για όποιον επιθυμεί, ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των αθηναϊκών επιχειρήσεων μέσω εκπτωτικών κουπονιών, που λειτουργεί ως εξής:

Κατά τη διαδικασία της κράτησης στο TRIP2ATHENS, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει εκπτωτικά κουπόνια που έχουν καταχωρηθεί νωρίτερα από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, εμπορικά). Έτσι, μέσω του TRIP2ATHENS οι τουριστικοί επαγγελματίες δημιουργούν εμπορικά δίκτυα, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να επισκεφτούν και να καταναλώσουν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Trip2athens: O επίσημος ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός

Trip2athens: O επίσημος ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός

Επίσης, o επισκέπτης, μέσα από το ιδιαίτερα φιλικό και έξυπνο περιβάλλον του trip2athens.com, μπορεί άμεσα:

– Να αναζητήσει πληροφορίες μετάβασης προς και από την Αθήνα.

– Να αναζητήσει και να κλείσει ξενοδοχείο στην Αθήνα και την Αττική

– Να αναζητήσει πληροφορίες μετακίνησης εντός του προορισμού (ΜΜΜ).

– Να αναζητήσει, εντοπίσει και πληροφορηθεί για τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, το φαγητό, τη διασκέδαση, τις αγορές κ.ά. Ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει σημεία ενδιαφέροντος (π.χ. αρχαιολογικά αξιοθέατα, μουσεία, μνημεία, πάρκα, παραλίες κ.λπ.) οργανώνοντας την περιήγησή του. Έχει τη δυνατότητα να δει πλήρη περιγραφή κάθε σημείου, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και διαδραστικό χάρτη.

– Να αναζητήσει πληροφορίες και να ενημερωθεί για τα δεκάδες γεγονότα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τα οποία λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα. Καθώς η υπηρεσία είναι real time και ανανεώνεται συνεχώς, αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα του trip2athens σε σχέση με τους παραδοσιακούς οδηγούς πόλης.

– Να διαμορφώσει την ατομική περιήγησή του με βάση τα καταχωρημένα σημεία ενδιαφέροντος, όπως αξιοθέατα, επιχειρήσεις, δραστηριότητες κ.ά. Ο επισκέπτης μπορεί μέσα από την εφαρμογή να δει επιλεγμένες διαδρομές (π.χ. «βόλτα στο κέντρο», «Αθηναϊκή Ριβιέρα», «περιήγηση Ανατολικής Αττικής»), να οργανώσει το ταξίδι του και να δημιουργήσει το δικό του ημερολόγιο ταξιδιού, το οποίο έχει τη δυνατότητα να συγχρονίσει με τη mobile εφαρμογή.

Τέλος, η πλατφόρμα TRIP2ATHENS παρέχει εφαρμογή για κινητά (Ios, Android,Windows), ώστε οι επισκέπτες να έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται offline σε επτά γλώσσες. Ακόμη, η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να συγχρονίσει το δικό του ηλεκτρονικό σημειωματάριο ταξιδιού, αλλά και να εξαργυρώσει εκπτωτικά κουπόνια μέσω QR Code σε συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

 

Πηγή : http://www.antenna.gr