Τρόποι Πληρωμής

Τρόποι Πληρωμής

Η εταιρεία «Epsilon  Tele Data» («ΕΥΑΓ. ΜΟΥΡΓΕΛΑΣ & ΣΙΑ ΙΚΕ») παρέχει τους εξής τρόπους πληρωμής :

1.Πληρωμή μέσω Πιστωτικής Κάρτας
Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.etd.gr της εταιρείας «Epsilon  Tele Data» («ΕΥΑΓ. ΜΟΥΡΓΕΛΑΣ & ΣΙΑ ΙΚΕ») δέχεται τις πιστωτικές κάρτες Visa, και Mastercard. Οι συναλλαγές σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα προστατεύονται και πραγματοποιούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών της πύλης πληρωμής της Τράπεζας Πειραιώς .
Για τις αγορές με την πιστωτική σας κάρτα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Θα σας ζητηθεί να συμπληρώστε τη φόρμα παραγγελίας και τον αριθμό και την ημερομηνία λήξης καθώς επίσης και τον 3ψήφιο αριθμό (CVV) που αναγράφεται στο πίσω μέρος της πιστωτικής σας κάρτας.
Για οποιαδήποτε παραγγελία τοποθετείται με τρόπο πληρωμής «Πιστωτική Κάρτα» η εκτέλεση – αποστολή της,  θα πραγματοποιείται αφού ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων του καρτούχου με τα στοιχεία του προσώπου (φυσικού ή νομικού) που έχει τοποθετήσει την παραγγελία. Ο έλεγχος πραγματοποιείται από το αρμόδιο τμήμα απατηλών συναλλαγών της τράπεζας Πειραιώς για την ασφάλεια και την διατήρηση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων του πελάτη.  Ο έλεγχος μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες.
Στην περίπτωση που επιλέξετε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα θα πρέπει να είστε παρών κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας έχοντας μαζί σας την πιστωτική σας κάρτα και την ταυτότητά σας. Σε αυτή την περίπτωση (δηλ. πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας) δεν επιτρέπεται η παραλαβή της παραγγελίας από τρίτο πρόσωπο που επιδεικνύει την πιστωτική κάρτα και επιθυμεί να πληρώσει με αυτή για εσάς. Σε περίπτωση που η παραγγελία πραγματοποιείται στα στοιχεία και για λογαριασμό εταιρείας τότε η πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιείτε να είναι εταιρική. Δηλαδή να έχει εκδοθεί στα στοιχεία της αντίστοιχης εταιρείας. Κατά την παραλαβή της παραγγελίας θα πρέπει να βρίσκεται επίσης ο κάτοχος της εταιρικής πιστωτικής κάρτας, με την κάρτα και την ταυτότητα του.
Τέλος, μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα με δόσεις μέσω της πιστωτική σας κάρτας κι ανάλογα με τις δυνατότητες που αυτή σας παρέχει καθώς και με βάση την εκάστοτε προσφορά της εταιρείας.

2.Πληρωμή κατά την παραλαβή της παραγγελίας στο χώρο του Πελάτη (αντικαταβολή):
Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.etd.gr της εταιρείας «Epsilon  Tele Data» («ΕΥΑΓ. ΜΟΥΡΓΕΛΑΣ & ΣΙΑ ΙΚΕ») παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής κάθε παραγγελίας με την παράδοση αυτής στο χώρο του πελάτη. Πιο συγκεκριμένα, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τον συνεργάτη της εταιρείας μας, με την παράδοση της παραγγελίας του στο χώρο του. Η μέθοδος πληρωμής με αντικαταβολή ισχύει μόνο για αποστολή με Courier και για τις όλες τις περιοχές της Ελλάδας και για τις περιπτώσεις που το δέμα δεν ξεπερνά τα 35 κιλά.

3.Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
Μπορείτε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας και με την κατάθεση του τιμήματος σε έναν από τους λογαριασμούς που τηρεί η εταιρεία και οι οποίοι είναι οι εξής :

  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ     IBAN   GR0601721930005193071360629
  • ALPHA         IBAN   GR5601405800580002002002382
  • ΕΘΝΙΚΗ       IBAN   GR5401107160000071600231402
  • EUROBANK IBAN   GR3402600190000560201065007

και στείλτε μας το αντίγραφο της τραπεζικής εντολής πληρωμής καθώς και την απόδειξη τραπεζικής καταβολής με fax στο 210-9921900 ή με email στο info@etd.gr, αναγράφοντας και στις δύο (2)  περιπτώσεις ως αιτιολογία κατάθεσης είτε τον αριθμό (ή τους αριθμούς σε περίπτωση πολλαπλών παραγγελιών) της ηλεκτρονικής παραγγελίας που τοποθετήσατε, είτε τον αριθμό του δελτίου παραγγελίας που αναφέρει τηλεφωνικά ο εκάστοτε πωλητής της εταιρείας «Epsilon  Tele Data» κατά την τοποθέτηση τηλεφωνικής παραγγελίας από τον πελάτη ώστε να γίνει εύκολα και γρήγορα η ταυτοποίηση. Με την λήψη του αντίγραφου της τραπεζικής εντολής πληρωμής, δρομολογούμε την παραγγελία σας.
Για οποιαδήποτε παραγγελία έχει οριστεί ως τρόπος πληρωμής η «τραπεζική κατάθεση» θα πρέπει η τελευταία να έχει εκτελεσθεί το αργότερο έως τις 15:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή για να αποσταλεί εντός 2 εργάσιμων ημερών η παραγγελία σας. (εργάσιμες ημέρες για την διακίνηση των προϊόντων είναι οι ημέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή).
Δεδομένου ότι η εταιρεία «ΕΥΑΓ. ΜΟΥΡΓΕΛΑΣ & ΣΙΑ ΙΚΕ» δε δεσμεύει προϊόντα για ανεξόφλητες ηλεκτρονικές παραγγελίες στις οποίες ως τρόπος πληρωμής έχει επιλεγεί η  «Τραπεζική Κατάθεση», διατηρεί το δικαίωμα της μονομερούς ακύρωσης σε περίπτωση που δεν ενημερωθεί από τον πελάτη για την εκτέλεση της τραπεζικής κατάθεσης εντός διαστήματος 24 ωρών από την υποβολή της παραγγελίας.
Στις διατραπεζικές συναλλαγές (κατάθεση σε κάποιον από τους λογαριασμούς μας από διαφορετική τράπεζα) τα έξοδα βαραίνουν τον εντολέα εξ ολοκλήρου.  Η παραγγελία θα ξεκινήσει να εκτελείται την ημέρα που εμφανίζονται τα χρήματα σε κάποιον από τους λογαριασμούς Τραπέζης της Εταιρείας μας. Σε περίπτωση που ο πελάτης κατά τη διατραπεζική συναλλαγή χρεώσει την εταιρεία μας με έξοδα τραπέζης, αυτόματα αποδέχεται το ότι τα έξοδα αυτά θα μετακυληθούν και πάλι σε αυτόν πλέον ΦΠΑ 23% μέσω νομίμου παραστατικού που θα εκδοθεί.

Πληρωμή κατά την παραλαβή από το κατάστημα
Τέλος, μπορείτε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας κατά την παραλαβή της από το κατάστημά μας, σε περίπτωση που κατά την υποβολή της παραγγελίας επιλέξετε το πεδίο «Πληρωμή κατά την Παραλαβή από το κατάστημα». Η εξόφληση της παραγγελίας θα γίνει στο ταμείο του καταστήματος κατά την παραλαβή. Σε περίπτωση που επιλέξετε να εξοφλήσετε τη παραγγελία σας με πιστωτική κάρτα σας ενημερώνουμε ότι η χρέωση θα γίνει στο κατάστημα. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας την πιστωτική κάρτα και την ταυτότητα σας (ή το διαβατήριο) κατά την εξόφληση της παραγγελίας στο ταμείο του καταστήματος.

Γενικές Διατάξεις

α) Βάσει της ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας  (Νόμος 4172 /2013 άρθρο 23) παραγγελίες  που θα εκτελεστούν με παραστατικά που αφορούν σε επαγγελματίες τελικής αξίας 500€ και άνω, και με παραστατικά που αφορούν σε ιδιώτες τελικής αξίας 1500€ και άνω, θα πρέπει να εξοφλούνται είτε με τραπεζική κατάθεση σε κάποιον από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς είτε με πιστωτική – χρεωστική κάρτα.
Οι συντελεστές ΦΠΑ αγαθών και υπηρεσιών καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 21 και του παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ (Ν. 2859/2000), τις οποίες παραθέτουμε στη συνέχεια. Συνοπτικά και για άμεση κατανόηση των μελών μας σημειώνουμε τα ακόλουθα:

1) Για τα νησιά του Αιγαίου πλην Κρήτης (Νομοί Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου εκτός Ρόδου, Κυκλάδων εκτός Μυκόνου, Σαντορίνης, Νάξου και Πάρου και τα νησιά του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες εκτός Σκιάθου), ο συντελεστής  του φόρου μειώνεται κατά τριάντα τοις εκατό (30%), δηλαδή ο κανονικός συντελεστής 23% γίνεται 16%, εφόσον πρόκειται για αγαθά, τα οποία κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός:

α) βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά,
β) πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά,
γ) αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, στα πλαίσια της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών,
δ) εισάγονται στα νησιά αυτά.
Ως εκ τούτου οι ιδιώτες (μη υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα) υπάγονται στον κανονικό Φ.Π.Α.

2) Σε περίπτωση τιμολόγησης απομακρυσμένης  παροχής υπηρεσιών από την εταιρεία μας γνωρίζουμε στους καταναλωτές ότι τιμολογείται με κανονικό Φ.Π.Α. 23% ανεξαρτήτου περιοχής βάσει διατάξεων του κώδικα ΦΠΑ (Ν. 2859/2000)
καθώς η υπηρεσία παρέχεται από την εταιρεία μας απομακρυσμένα.  Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει και το κόστος μεταφορικών το οποίο πιθανά τιμολογείται επάνω στα παραστατικά πωλήσεων.

β) Οι τρόποι πληρωμής κι εξόφλησης υπόκεινται και διέπονται από τις εκάστοτε ισχύουσες περιοριστικές διατάξεις που εκδίδονται κι επιβάλλονται από οιεσδήποτε Πράξεις της Διοικήσεως κι όπως αυτές ισχύουν.